انتخاب و خرید بارکدخوان مناسب

905 بازدید
بدون دیدگاه

امروزه بارکد و بارکدخوان به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره ما تبدیل شده است و در بسیاری از صنایع مانند مراقبت‌های بهداشتی، تولیدی، مسافرت، خرده فروشی، غذایی و محیط‌های اداری و فروشگاهی نقش کلیدی دارند. استفاده از بارکدخوان بیشتر از هر زمان دیگری آسان‌تر شده و دیگر خبری از دستگاه‌های رمزخوان و کابل‌های متعدد نیست اما با این وجود، هر بارکدخوان بسته به نوع کاربردی که دارد، ویژگی‌های منحصر به فردی خواهد داشت. ویژگی‌هایی که با توجه بیشتر به آن‌ها می‌توان بارکدخوان مناسب را انتخاب کرد.

اولین گام برای انتخاب بارکدخوان مناسب، این است که نیازهای کسب‌وکار خود را بشناسیم:

  • بارکدخوان در چه محیطی قرار است استفاده شود؟
  • چه نوع بارکدی را قرار است اسکن کنید؟
  • برای چه تعداد اسکن در روز از بارکدخوان استفاده می‌شود؟
  • آیا می‌خواهید به کامپیوتر متصل باقی بماند؟

در صورتی که چگونگی استفاده از بارکدخوان و نیاز خود را بدانید، به راحتی خواهید توانست نوع بارکدخوان، شکل ظاهری و دیگر نیازهای خود را شناسایی کنید. درک هر یک از این عوامل به شما کمک خواهد کرد تا بر اساس نیازهای خود بارکدخوان مناسب را انتخاب کنید.

نوع بارکدخوان

یکی از عواملی که در انتخاب بارکدخوان بسیار مهم است، نوع موتور اسکن آن است. که به نوع بارکدهایی که قرار است اسکن کنید و میزان سرعت در کسب و کار شما بستگی دارد.

لیزری

بارکدخوان‌های لیزری یکی از معروف‌ترین نوع موجود هستند. این بارکدخوان‌ها برای اسکن بارکد از یک لیزر دیودی قرمز رنگ بهره می‌برند و تنها قادر به اسکن بارکدهای استاندارد میله‌ای «1D» می‌باشند؛ اما به هر حال مقرون به صرفه‌ترین نوع بارکدخوان می‌باشند. بارکدخوان‌های لیزری از سرعت قابل قبولی برخورداند و با توجه به ابعاد بارکد، حداکثر از فاصله‌ی 600 میلی‌متری قادر به اسکن آن می‌باشند. بارکدخوان‌های لیزری با برد گسترده‌ای مانند Zebra LS2208 نیز وجود دارند که در صورت استفاده از بارکدهای بزرگ می‌تواند تا حدود 10 متر را پوشش دهد.

تصویربردارهای خطی

تصویربردارهای خطی شبیه به بارکدخوان‌های لیزری هستند؛ چرا که هر دو تنها می‌توانند بارکدهای یک‌بعدی را اسکن کنند فقط با این تفاوت که این بارکدخوان‌ها به جای پردازش نور بازتابی از لیزر، از بارکد تصویربرداری می‌کنند، سپس تصویر حاصل را تحلیل و اطلاعات بارکد را استخراج می‌کنند. بارکدخوان‌های تصویری خطی همچون Zebex 3190 جایگزین بسیار مناسبی برای بارکدخوان‌های لیزری می‌باشند. تصویربردارهای خطی در اسکن بارکدهای مخدوش و یا بی‌کیفیت عملکرد بهتری دارند. زمانی که شما نیاز به یک بارکدخوان‌ سریع  داشته باشید، تصویربردارهای خطی با هزینه‌ی مشابه می‌توانند گزینه بسیار مناسبی باشند.

تصویربردارهای سطی دوبعدی

تصویربردارهای دوبعدی نیز مانند تصویربردارهای خطی تصویر بارکد را ذخیره می‌کنند با این تفاوت که این بارکدخوان‌ها در مقایسه با بارکدخوان‌ها خطی قابلیت اسکن هر نوع بارکدی را دارند. این تصویربردارها می‌توانند از تمامی بارکدهای یک‌بعدی، دوبعدی و PDF پشتیبانی کنند. در بارکدخوان‌های خطی و لیزری شما مجبور هستید که بارکدخوان‌ را به صورت افقی در برابر بارکد قرار دهید. مزیت این نوع بارکدخوان‌ها این است که زاویه بارکد در زمان اسکن توسط بارکدخوان‌ اهمیتی ندارد.

بارکدخوان‌های تصویری دوبعدی تصویر دقیق‌تری را دخیره و به صورت هوشمندانه تری عمل می‌کنند به همین دلیل شما می‌توانید از هر زاویه‌ای بارکدها را اسکن کنید. این قابلیت باعث می‌شود با هدف‌گیری کمتر و سرعت بیشتری بارکدها را اسکن کنید. بارکدخوان‌های تصویری دو بعدی مانند Honeywell Voyager 1450g می‌توانند از هر سطحی مانند نمایشگر رایانه یا تلفن همراه بارکدها را اسکن کنند. سرعت بالا و توانایی های بیشتر این نوع بارکدخوان‌ها باعث شده است که آن ها در تمامی صنایع محبوبیت زیادی پیدا کنند؛ صنایعی که برای کار خود به سرعت بالایی نیاز دارند و از روش های زیادی برای استفاده از بارکدها بهره می‌برند.

شکل ظاهری

بعد از این که نوع بارکدخوان مورد نیاز خود را مشخص کردید، مسئله بعدی شکل ظاهری آن است. بسیاری از افراد با بارکدخوان‌های تفنگی شکل که در فروشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، آشنا هستند اما در واقع چند شکل اصلی را می‌توان برای بارکدخوان ها در نظر گرفت که هر یک از آنها با توجه به نیاز شما و نوع استفاده از آن، قابلیت، ویژه‌گی و مزایای مخصوص به خود را دارند.

بارکدخوان های دستی

بارکدخوان دستی تا به امروز رایج‌ترین نوع بارکدخوان هستند و کار با آن ها بسیار آسان است. تنها کافی است بارکد را نشانه بگیرید و دکمه را فشار دهید. اغلب مدل ها مثل Motorola LS2208، پایه نگهداره‌ای جهت کار بدون دست را نیز فراهم می‌کنند. بارکدخوان‌های دستی به صورت بی‌سیم هم موجود هستند تا بتوان از پیچیده شدن سیم‌ها به هم جلوگیری کرد و راحت تر آن را حمل کرد.

بارکدخوان‌های رومیزی یا ثابت

بارکدخوان‌های ثابت مانند Honeywell Solaris 7980GEL یا Honeywell Orbit 7120 به شکلی طراحی شده که بتوان آن را بر روی پیشخوان فروشگاه قرار داد و نیاز به نگه داشتن یا در دست گرفتن آن نداشته باشید. این بارکدخوان‌ها قادر هستند بدون دخالت دست و بدون نیاز به فشار دادن دکمه بارکدها را اسکن کنند. علاوه بر این بارکدخوان‌های رومیزی سطح گسترده‌ای را پوشش می‌دهند تا نیاز به هدف‌گیری را کاهش دهند. این نوع بارکدخوان‌ها برای فروشگاه‌ها و خرده‌فروشی‌‌ها گزینه بسیار مناسبی هستند چرا که این قابلیت را دارند تا به راحتی بسیاری از اقلام را اسکن کنند؛ تنها کافی است بارکد را در مقابل بارکدخوان قرار دهید تا به صورت خودکار بارکد را اسکن کنید.

بارکدخوان های قابل حمل

این بارکدخوان‌های در مقایسه با بارکدخوان های دیگر قابلیت‌های بیشتری دارند و آزادی عمل زیادی را فراهم می کنند. چرا که هم رایانه و هم بارکدخوان در یک دستگاه قرار گرفته‌اند. در حالی که بارکدخوان‌های دیگر باید به یک رایانه متصل شوند، بارکدخوان قابل حمل همچون Honeywell CT60 را می‌توان به راحتی جا به جا کرد و در عین حال اطلاعات را در حافظه داخلی آن ها ذخیره و یا از طریق شبکه های وای فای یا شبکه های WAN منتقل کرد. این بارکدخوان‌ها در کاربرهایی که نیاز به تحرک زیادی نیاز است؛ مانند مدیریت انبار و ردیابی اموال گزینه بسیار مناسبی می‌باشند.

بارکدخوان‌ درون پیشخوانی

این بارکدخوان‌ها شبیه به بارکدخوان‌های رومیزی هستند، با این حال بارکدخوان‌های درون پیشخوانی به گونه‌ای ساخته شده‌اند که داخل پیشخوان تعبیه شوند. احتمالا این نوع از بارکدخوان ها را در فروشگاه‌ها و مقابل صندوق‌داران فروشگاه‌های بزرگ دیده‌اید. هر کاربری به راحتی می‌تواند با بارکدخوان‌هایی مانند Honeywell Stratos 2700 کار کند. بسیاری از مدل ها جهت پشتیبانی از خطوط POS از مقیاس های یکپارچه بهره می‌برند.

شکل ظاهری بارکدخوان در صنایع مختلف

صنعت باسیم بی‌سیم رومیزی یا ثابت قابل حمل درون پیشخوانی
خرده فروشی
سوپرمارکت
انبارداری
سلامت
تولید
آموزش
تدارکات
خدمات در محل

ارتباط باسیم یا بی‌سیم

تمامی بارکدخوان‌ها باید به رایانه‌ای متصل شوند تا بتوانند اطلاعات بارکد را رمزگشایی و به آن منتقل کنند. در گذشته تنها بارکدخوان‌های باسیم بودند که مستقیما از طریق یک کابل به رایانه متصل می شدند. این بارکدخوان‌ها هنوز هم طرفداران بسیار زیادی دارند و از طریق کابل USB به رایانه متصل می‌شوند. در بسیاری از مدل‌ها نیز می‌توان از کابل‌های رابط RS232، PS/2 و یا کابل‌های رابط اختصاصی بهره برد. نصب و راه‌اندازی بارکدخوان‌های باسیم بسیار ساده است و ارزان‌ترین نوع بارکدخوان‌ها می‌باشند.

در گذشته بارکدخوان‌های بیسیم قیمت بالایی داشنتد اما در حال حاضر با مقرون به صرفه تر شدن آنها، این نوع از بارکدخوان‌ها طرفداران بیشتری پیدا کرده‌اند. عملکرد این بارکدخوان‌ها کاملا شبیه به بارکدخوان باسیم است. با این تفاوت که این به صورت بی‌سیم به یک پایه متصل می‌شوند و این پایه است که از طریق یک کابل به رایانه متصل می‌شود.

نیازی نیست که رایانه شما از اتصالات بی‌سیم پشتیبانی کند، چرا که پایه‌ی بارکدخوان و دستگاه بارکدخوان این کار را انجام می دهند. تنها کافی است کابل را به پایه وصل کنید، بارکدخوان را به پایه و شروع به اسکن کنید. تعویض بارکدخوان‌های باسیم با بی‌سیم بسیار آسان است؛ چرا که این کار هیچ تأثیری بر نرم افزار یا رایانه شما ندارد.

اغلب بارکدخوان بی‌سیم برای ارتباط از بلوتوث استفاده می کنند که معمولا برد آن به 10 متر می‌رسد. برخی از بلوتوث‌ها و سیستم‌های بی‌سیم اختصاصی نیز وجود دارند که برد آنها به بیش از 100 متر می‌رسد. بارکدخوانی همچون Zebra LI4278 قادر است تا شعاع 100 متر بدون وجود مانع ارتباط برقرار کند. برخی از مدل‌ها نیز دارای امکانات بیشتری هستند که بارکدخوان‌های باسیم فاقد آن می‌باشند، قابلیت Batch Memory یا همان حافظه داخلی، امکان ارتباط مستقیم بدون نیاز به پایه و یا ارتباط چند بارکدخوان به یک پایه. مانند Zebex 3190BT که می‌تواند به صورت مستقیم و بدون نیاز به پایه به دستگاهی متصل شود. این قابلیت در زمان استفاده از لپتاپ، تبلت یا گوشی‌های هوشمند که به صورت پیش فرض دارای قابلیت بلوتوث هستند، بسیار مناسب است. بارکدخوان های بی‌سیم قابلیت تحرک بیشتری داشته و در تمامی کاربردها بدون پیچ خوردگی سیم می‌توانند کار کنند.

استحکام و مقاومت

صرف نظر از محیط کاربری، همواره باید چگونگی استفاده از بارکدخوان و مقاومت و استحکام آن را در نظر گرفت. با این وجود، شرایط محیطی عامل بسیار مهمی برای انتخاب یک بارکدخوان مناسب است.

ممکن است در شرایط محیطی استانداردی قرار داشته باشید، اما بارکدخوان‌های عمومی به خوبی پاسخ گوی کار شما نباشند، و گزینه‌های مقاوم‌تر و مستحکم‌تر می‌توانند در زمان و هزینه شما صرفه جویی کنند. اغلب بارکدخوان‌ها برای استفاده روزانه و برای کاربردهای مختلف طراحی شده‌اند و در صورتی که هر از چند گاهی بر زمین بیفتند، مشکلی برایشان پیش نمی‌آید. اما اگر در انبار یا محیط‌های باز از بارکدخوان استفاده کنید، باید دستگاه مقاوم‌تری همچون Zebra Series 3600 را در نظر بگیرید.

در بین مدل‌های استاندارد و بادوام تفاوت‌های بسیاری وجود دارد. دستگاه‌های بادوام کاملا ضد گرد و غبار و برخی از آنها ضد آب هستند و در صورت سقوط از فاصله ی دو متری بر روی بتن هیچ مشکلی برایشان پیش نمی‌آید. حتی در صورت استفاده از محافظ‌های لاستیکی می‌توانند شرایط سخت تری را تحمل کنند. تا جایی که می‌توان با چکش بر روی آن ها کوبید بدون آن که مشکلی به وجود آید!

بارکدخوان‌های فوق صنعتی و یا به اصطلاح جان‌سخت را می‌توان با استفاده از محافظ‌های قرمز، سبز یا زرد آن‌ها تشخیص داد. درست است که این بارکدخوان‌ها بسیار گران‌تر هستند، اما زمان از دست رفته پس از شکستن بارکدخوان و هزینه‌های تعویض یا تعمیر آن، می‌تواند هزینه اولیه برای خرید این نوع از بارکدخوان‌ها را جبران کند.

مناسب‌ترین بارکدخوان

با توجه به تمام ویژه‌گی‌‌ و قابلیت‌های بارکدخوان‌ها، مهم‌ این است که بتوانید مناسب‌ترین بارکدخوان را متناسب با نیاز خود انتخاب کنید. تعیین چگونگی استفاده از بارکدخوان و امکانات مورد نیاز شما باعث می‌شود راحت‌تر تصمیم گیری کنید. اگر همچنان سؤالات بیشتری در ذهن خود دارید، با کارشناسان ما تماس بگیرید تا در انتخاب بارکدخوان مناسب کمکتان کنیم.

اسکنر بارکدانتخاب بارکدخوانانتخاب بارکدخوان مناسببارکدخوانبارکدخوان مناسبلیزری
مشاهده مطالب مرتبط
مطلب مرتبط پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.